Jachtbouwer breidt uit in Steenwijk

Steeler Yachts, een bouwer van motorjachten in staal en aluminium, gaat fors uitbreiden in Noord-Oost Nederland, zo is donderdag bekendgemaakt.

Vorig jaar werd de naastgelegen jachtwerf Reline overgenomen en inmiddels zijn er drie extra productiehallen gereed: voor interieurproductie, voor techniekinbouw en het conserveren en spuiten van de schepen.

Door de uitbreiding kunnen er nu zes boten parallel in aanbouw staan, tegen twee in de oude opzet. Eigenaar Hans Webbink licht de nieuwbouw toe: ‘De overname van Reline vorig jaar heeft ons letterlijk de ruimte geboden om onze partners nog dichterbij te halen. Door de toename van de vraag naar onze boten, was het ook echt een noodzaak om de capaciteit uit te breiden.’

Lees het artikel bij het FD

steeler yachts

Ruim een miljoen

Over de hoogte van de investering zegt Webbink: ‘We hebben de afgelopen twee jaar meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe productie- en kantoorfaciliteiten.’ Zijn bedrijf hoefde voor de investeringen niet naar een bank te stappen. Door de uitbreiding is het aantal werknemers gegroeid van vijftien naar 35.

Steeler is een specialist in de bouw van aluminium jachten. Van de productie gaat 60% naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De rest wordt op de Nederlandse thuismarkt afgezet.

Trend

De nieuwbouw van het familiebedrijf in Steenwijk past in het beeld dat veel Nederlandse jachtbouwers hun werf uitbreiden met productiehallen, droogdokken en loodsen. Op die wijze spelen de ondernemers in op de groeiende vraag van rijke klanten naar grotere, luxueuzere en complexere jachten.

Eind 2014 hadden de Nederlandse jachtbouwers volgens de brancheorganisatie nog voor € 4 mrd aan orders in portefeuille. Sommige bedrijven hebben last gehad van een dalende vraag van rijke Russen, met name de bouwers van luxe jachten, maar met de meeste jachtbouwers gaat het nog steeds redelijk goed. ‘Het orderboek in 2014 overtrof dat van pre-crisisjaar 2007′, meldde Netherlands Maritime Technology afgelopen zomer.

Lees het artikel bij het FD

Reacties zijn gesloten.