Omruilactie: Voor Eind van het Jaar Gratis Omruilen Papieren Klein Vaarbewijs

Het papieren vaarbewijs dat werd afgegeven in de periode van 1982 t/m 2001 is inmiddels behoorlijk verouderd en fraudegevoelig. Omdat het document nog van papier is en geen foto bevat duiken vervalsingen nog steeds met enige regelmaat op. In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de politie is daarom vorig jaar besloten alle nog in omloop zijnde papieren exemplaren van het Klein Vaarbewijs om te ruilen voor het huidige model op credit card formaat met foto. Vanaf 1 januari 2016 zal het papieren vaarbewijs niet langer geldig zijn als vaarbevoegdheidsbewijs.

Omruilen papieren vaarbewijs voor 1 januari 2016

Eind vorig jaar is begonnen met het aanschrijven van de meer dan 100.000 bij VAMEX bekende houders van een papieren vaarbewijs. Inmiddels hebben meer dan 70.000 hiervan hun vaarbewijs  omgeruild. Iedereen die nog niet heeft omgeruild heeft nog tot het einde van het jaar de tijd om zijn of haar papieren vaarbewijs gratis om te ruilen. Vanaf 1 januari is het papieren vaarbewijs dan niet meer geldig en riskeert de houder een boete als nog met het oude exemplaar gevaren wordt.

Onbeperkt houdbaar en ICC

Het nieuwe vaarbewijs is handzamer, veel minder fraudegevoelig en is tevens geschikt voor het buitenland (ICC). Bovendien staat er geen vervaldatum meer op vermeld, aangezien het vaarbewijs vanaf 1 juli 2014 onbeperkt geldig geworden is. Zie verder Vamex

Ontvang het Beste Watersportnieuws
Wij sturen u af en toe relevant nieuws uit de nautische wereld