Antifouling aanbrengen op mijn boot of jacht. Plaats uw opdracht gratis bij meerdere jachtschilders en jachtwerven

 • U heeft behoefte aan een nieuwe laag antifouling op uw boot. Voor het verwijderen van oude en aanbrengen van nieuwe antifouling vind u via OfferteHaven de beste vakmensen.
 • Dus heeft u heeft behoefte aan meerdere offertes voor antifouling of andere schilderklus? Plaats een opdracht.

Plaats gratis uw opdracht


Waarvoor kan ik een opdracht plaatsen?

Het aanbrengen van antifouling of het verwijderen van antifouling van uw boot. Van sloepen tot grote zeiljachten, wij hebben voor iedere antifouling-opdracht de juiste specialist.


Wat is antifouling?

Een boot die permanent in het water ligt moet worden beschermd tegen de aangroei van zeewier en andere organismen die op alle oppervlakken onder water gedijen. Er is een groot aantal aangroeiwerende verven op de markt, voor de veelheid aan verschillende soorten boten. Het is belangrijk om het juiste soort te kiezen, geschikt voor jouw boot.

antifouling aanbrengen op jacht

Nieuwe antifouling laag

Soorten antifouling:

Er zijn in principe twee soorten antifouling: harde en zachte antifouling. De eerste vormt een harde laag die kan worden schroongeschrobd en is goed voor wedstrijdjachten en snelle motorboten. De zachte, zelfijpende soorten zijn beter voor zwaardere motorboten en zeiljachten. In de loop der tijd slijt deverflaag langzaam weg, waardoor nieuwe biociden vrijkomen die verhinderen dat organismen zich op de romp kunnen hechten. Als de boot uit het water wordt gehaald moet hij worden schoongespoten met een hogedrukspuit om alle aangroei te verwijderen. Loszittende antifouling kan met een verfschraper worden verwijderd. Vaak kan de bestaande antifouling met een soortgelijk product worden overgeschilderd maar in geval van twijfel of een nieuw product wel op de bestaande lagen kan worden gebruikt is het beter om een antifoulingprimer als tussenlaag te gebruiken.

Klik hier om meerdere offertes aan te vragen voor het aanbrengen of verwijderen van antifouling.

 

Antifouling aanbrengen

Antifouling is erg giftig. Draag dus altijd een mondkapje, veiligheidsbril en handschoenen.
Stappenplan voor het aanbrengen van antifouling
antifouling aanbrengen

antifouling aanbrengen

 1. Verwijder loszittende stukken antifouling (zie antifouling verwijderen)
 2. Kijk goed of er geen osmose aanwezig is
 3. Schuur het oppervlak op en zorg dat het vet- en stofvrij is
 4. Plak de waterlijn goed af
 5. Gebruik een antifoulingprimer tussen verschillende lagen antifouling (dan weet u zeker dat de antifouling zal hechten)
 6. Roer de antifouling goed door (lees de verpakking)
 7. Breng de antifouling aan met een verfroller
 8. Laat de antifouling drogen en breng minstens nog een laag toe (breng in totaal 2-4 lagen toe)

Materiaal en methode

De verfoller is hierbij veruit de beste methode, zeker als je een extra lang handvat aan de roller maakt. Daardoor kan je hem met beide handen hanteren en hoef je veel minder onder de boot te kruipen. Antifouling is duur en een verfroller zuigt veel verf op, dus gebruik een zo klein mogelijke roller. Voor de meeste boten kleiner dan 10 meter is een roller van 77mm (3inch) prima. Twee volledige lagen antifouling zijn het minimum, plus een extra laag vlak onder de waterlijn en de voor- en achterkanten van het roer en de kiel. In gebieden met sterke aangroei is tenminste één hele laag nodig.   Antifouling is een speciale verf die op het onderwaterschip wordt gebruikt tegen de aangroei van fouling. Fouling is de ongewenste aangroei van mosselen en algen onder de waterspiegel op de scheepsromp. Omdat het wenselijk is om dit te voorkomen is het aan te raden ook uw schip met antifouling te bewerken.

Inmiddels hebben wij de nodige ervaring met antifoulingopdrachten. Het is één van de meest populaire klussen op OfferteHaven. Vooral als het seizoen weer gaat beginnen willen veel booteigenaren een nieuwe laag laten aanbrengen. Dit is een vrij standaardklus voor jachtschilders. Daarom kan dit over het algemeen voor een schappelijke prijs.

Vaak wordt het aanbrengen op de jachtwerf gedaan. Op locatie werken kan problematisch zijn. De boot moet immers uit het boot worden getakeld. Veel bedrijven hebben wel een locatie waar gewerkt kan worden. Als u zelf over een plek beschikt waar de boot uit het water kan worden getakeld is dat ook prima.

Het is slim eventueel schilderwerk aan de boot ook direct te laten uitvoeren. Uw boot is dan toch al uit het water. Dit maakt het voor de jachtschilder een stuk gemakkelijker. Uiteindelijk krijgt u zo een gunstiger prijs.

Wilt u graag dat wij u een goede vakman aanraden bij u in de buurt? U kunt ons altijd een e-mail sturen. Ga naar de contactpagina en stel uw vraag.

U kunt ook in de bedrijvengids zoeken naar een uitstekende expert bij u in de buurt.

antifouling verwijderen

Zelf doen?

U leest stapsgewijs wat u moet doen en welke materialen u nodig heeft. Voor kleine boten is dit vaak wel te doen.

Voor grotere klussen raden wij u aan de hulp van een vakman in te schakelen.

Heeft u advies nodig? Vraag het aan een bedrijf in onze bedrijvengids.


Klanten plaatsten eerder in de categorie antifouling:

antifouling aanbrengen

Antifouling aanbrengen op Victoire 1044

 • Schuren, primer en antifouling aanbrengen
 • Aanbrengen antifouling op Victoire 1044
 • Wellin Devit sloep onderbak schuren en in antifouling
 • Defender 27 antifouling
 • Schoonmaken poly en aanbrengen antifouling zeiljacht 14m

 

Een goede opdrachtomschrijving is belangrijk en helpt:

Omschrijving van de klus. Wees helder en puntsgewijs. Maak duidelijk waar u precies een offerte voor wil hebben en waarvoor niet. Bijvoorbeeld “de laatste keer dat deze boot een laag antifouling heeft gehad was 3 jaar geleden. We hebben op het moment nog geen aangroei maar we willen dit graag zo houden. De boot staat nu op de kant en de vorige laag antifouling hebben wij er voor het grootste deel al afgehaald(zie foto’s). Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 17m2. Er is een stroomvoorziening aanwezig. Het betreft een polyester romp en de schroef is van roestvrij staal. Op de werf waar hij nu staat is gemakkelijk om de boot heen te lopen en er zijn geen moeilijk te bereiken delen.”

Kijk op deze pagina om een aantal eerdere projecten met bijhorende prijsindicaties te bekijken voor antifouling aanbrengen.

 


Wat zijn mijn voordelen?

 • Uw aanvraag plaatsen is gratis en vrijblijvend
 • U krijgt offertes en reacties van uitstekende en gekeurde jachtschilders en jachtwerven.
 • U heeft snel contact met bedrijven die u normaal niet zou vinden.

Via OfferteHaven vind u gemakkelijk de beste bootvakman

 • Altijd volledig gratis opdrachten plaatsen;
 • Vrijblijvend offertes ontvangen;
 • Van de beste vakmensen bij u in de buurt.

U heeft een klus aan uw boot. Uw boot heeft onderhoud nodig, uw boot heeft schade opgelopen, of moet vervoerd worden? U heeft geen tijd, zin of kennis om de klus zelf uit te voeren? Dan bent u bij OfferteHaven aan het juiste adres. Via OfferteHaven.nl bereikt u gemakkelijk de beste vakmensen en jachtwerven voor alle klussen aan uw boot. Vind uw opdracht in één van de categorieën. In het bijbehorende formulier vult u zo uitgebreid en accuraat mogelijk de specificaties van uw klus in. Hoe beter uw beschrijving is, hoe meer bedrijven zullen reageren en hoe beter de offerte zal zijn! De nautisch specialisten sturen u geheel vrijblijvende offertes op voor uw klus.

 1. Voer de titel in
 2. Vul uw aanvraag in. Vermeld uw gegevens en specifieke wensen in het formulier en verstuur.
 3. Ontvang offertes/reacties. Meerdere bedrijven* sturen u offertes en reacties.

OfferteHaven hecht veel waarde aan de kwaliteit van de aangesloten bedrijven. Hiervoor hebben wij ons Kwaliteitskeurmerk ontwikkeld. Zo weet u zeker dat u zaken doet met bedrijven die u kunt vertrouwen.


Ik zoek nu meteen een jachtschilder: