Vrijblijvende offerte-aanvraag voor het lichten van uw gezonken boot


Wanneer plaats ik een bergingsopdracht?

Boot gezonken? Bij OfferteHaven zijn meerdere bergingsbedrijven en sleepbedrijven aangesloten die uw gezonken boot omhoog halen. Snel een vakkundige bergingsdienst tegen een scherpe prijs.

gezonken vlet

Gezonken vlet in Warmond omhoog takelen

  • Wanneer uw jacht of boot gezonken is.
  • U wilt snel reacties van bergingsdiensten die uw boot omhoog kunnen halen.

Wat zijn mijn voordelen

  • Uw aanvraag plaatsen is gratis en vrijblijvend.
  • U krijgt offertes en reacties van uitstekende en gekeurde bergingsbedrijven.
  • U heeft snel contact met bergingsdiensten en takelbedrijven.

Gezonken boot lichten

boot gezonken

Kotter van ruim 12 meter gezonken in Amsterdam

Boot gezonken Amsterdam. Deze kotter van ruim 12 meter moest in Amsterdam worden geborgen.

Na een storm was deze ten onder gegaan. Eén van onze bedrijven was snel ter plaatse en klaarde de klus.

Op de foto is alleen nog een stuk van de mast te zien. De boot lag op meer dan 10 meter diepte. Een hele klus dus, die wel snel moest worden uitgevoerd.

Dat ging ook nog voor een hele schappelijke prijs. Klant tevreden, bedrijf tevreden.

boot gezonken

Domp 740 moet omhoog worden gehaald

Een Domp 740 zeilboot zonk aangemeerd aan de kade. Weer was er een storm in het spel.

Ons bedrijf was een dag later op de locatie, taxeerde het werk en haalde de boot omhoog. Bij niet-verzekerde vaartuigen is het voor de booteigenaar natuurlijk belangrijk om goed op te prijs te letten. De boot moet omhoog, maar het moet wel de moeite waard zijn. Bovendien moet de boot de nodige nazorg hebben en goed worden schoongemaakt.

Ook is het belangrijk te kijken waar het zinken aan ligt. Als het door een storm is, is omhoog takelen meestal genoeg. Echter, als de boot uit zichzelf zinkt, moet er gekeken worden of er niet ergens een lek of andere beschadiging bevindt.

Boot gezonken en berging

U kunt gratis meerdere bergingsbedrijven bereiken. Klik hier om gratis uw opdracht te plaatsen.

Soms gaat het droog krijgen van de boot redelijk gemakkelijk…

…met wat touwen en pompen. Andere keren is er wat meer werk vereist…

De kosten van de reparatie van een boot die is gezonken bedragen gemiddeld 40% van de waarde van een boot. Hieronder willen we daarom graag toelichting geven hoe je dit kan voorkomen en wat je het beste kan doen als je boot gezonken is.

Preventie

Triviaal maar waar: breng je boot regelmatig een bezoek en controleer alle naden boven en onder de waterlijn. Vertrouw niet te veel op bilgepompen. Ondanks dat bilgepompen van grote toegevoegde waarde kunnen zijn, zijn ze nooit 100 procent te vertrouwen. Het is altijd raadzaam om wel bilgepompen te gebruiken maar dan moet u er zeker van zijn dat u nog voldoende accu heeft. Controleer uw boot volledig. Zowel onder als boven de waterlijn mag er absoluut geen water naar binnen kunnen. Controleer vooral ook de zelflozers. Soms kan hier vuil tussen komen waardoor ze niet goed meer sluiten of sluiten ze überhaupt niet meer goed. Zorg ook altijd dat u verzonken schroefkoppen gebruikt. Verder plekken die zeer zeker de aandacht vereisen tijdens uw controle zijn de schroefas, de naden van het schip, het koelwatersysteem. Veel boten zinken niet door een lek, maar door regenval. Als u een open boot heeft is het verstandig om regelmatig te hozen. Nog verstandiger is het aanschaffen van een dekzeil op maat. Op deze manier kunt u met een gerust hart een tijdje bij uw boot wegblijven (niet al te lang natuurlijk). Wat betreft preventieve maatregelen is stalling ook van belang. Een boot ’s winters in het water laten liggen is vrijwel altijd een slecht idee. Probeer te regelen dat de boot in ieder geval op de kade kan, bij voorkeur binnen in een (verwarmde) stalling. Een boot in bevroren water (en/of bevroren water in een boot) kan voor uw boot het einde betekenen. Is uw boot gezonken: Eventueel kunt u meer lezen over berging van gezonken boten op de website boot-gezonken.nl.Allereerst: als u een open boot heeft, schaf dan een degelijk dekzeil aan. Wij raden aan deze op maat te laten maken. U heeft dan nauwelijks nog omkijken naar uw boot. De meeste open boten zinken namelijk door te veel regenwater in de kuip. Klik hier om naar onze dekzeil-pagina te gaan.

Acties:

Uw boot gezonken

Allereerst moet u de vraag stellen of u zelf de boot wil lichten, of dat u het over laat aan een bergingsmaatschappij.

Zelf een boot lichten kan u geld besparen maar kan erg lastig zijn. In de meeste gevallen bent u niet vrij in uw keuze. Een grote kajuitboot laat het over het algemeen niet toe om door u gelicht te worden. Als uw boot gezonken is gaan we ervan uit dat u geen professionele apparatuur heeft. Het is echt afhankelijk van de omstandigheden of u het zelf kunt regelen of dat dit moet worden gedaan door een professional.

Vraag in ieder geval advies aan professionele bergingsbedrijven. U kunt in ieder geval de verwachte kosten in kaart laten brengen. Bergingsbedrijven hebben hier over het algemeen vaste normen voor, afhankelijk van onder meer afmetingen, gewicht, locatie en verdere omstandigheden van het geval. Een boot laten lichten Met grotere schepen is het zelf bergen van de boot geen optie. Ook met de grootste wil van de wereld zal u het schip niet boven water krijgen. Bespaar uzelf een hoop tijd, stress en uiteindelijk misschien zelfs geld door de klus uit te besteden.  Er zijn overigens ook specifieke dienstverleners die ook kleinere pleziervaartuigen boven water kunnen krijgen. Het is nou eenmaal een veelvoorkomend probleem onder bootbezitters. Via onderstaande formulier kunt u een offerte/prijsopgave voor uw klus krijgen van meerdere bedrijven bij u in de regio.

Gezonken boot lichten via OfferteHaven.nl

Zie hieronder enkele gezonken bootjes die door OfferteHaven-lid Tender & Marine Service omhoog zijn gehaald. Geen boot is voor hen te groot óf te klein! Met dank aan Rick Vink van Tender & Marine Service.

 


Ik zoek direct een bergingsdienst