Met OfferteHaven bereikt u door middel van één online aanvraag gratis meerdere straalbedrijven. U kunt een opdracht bij ons plaatsen voor al het straal- en coatingswerk aan uw boot of jacht:

 • Boot / onderwaterschip stralen
 • Zandstralen, gritstralen, cabinestralen
 • Mobiel stralen
 • Conserveren
 • Coaten
 • En nog veel meer..

Wat gaat dat boot stralen kosten?

Dat verschilt per project. Onze vakmensen hebben er veel ervaring mee, waardoor de zandstralen kosten goed beheersbaar zijn.  Bereik via ons meerdere nautisch professionals die voor u een prijsopgave maken. Gemakkelijk, snel en transparant. Zo vindt u snel de juiste vakman.

Bekijk hieronder een aantal uitgebrachte prijsopgaves:

 • Staverse kotter 12 meter, onderwaterschip stralen, 2 componenten coaten en antifouling: 3700 euro
 • Tuindersvlet stralen: 1200 euro
 • Stralen en conserveren onderwaterschip jacht 13 meter: 3900 euro
 • Zandstralen kiel zeiljacht 11 meter: 600 euro
 • Stralen en schilderen vlet van 10 meter: 1300 euro
 • Grachtenvlet van 6 meter stralen én coaten: 900 euro

Bovenstaande prijzen geven een indicatie. Deze straalprijzen zijn uitsluitend voor het werk zelf. Houd rekening met eventueel transport naar de straalcabine of voorrijkosten voor het straalbedrijf om op locatie te komen. Onze straalbedrijven maken graag een gespecificeerde offerte voor u. Laat hen vrijblijvend een offerte maken of aanvullend contact opnemen.

Plaats gratis en vrijblijvend uw opdracht.


Wat is stralen / zandstralen?

Bij het stralen van een boot wordt een oude laag (roest, oude verflagen, vuiligheid) van de boot verwijderd. Op die manier wordt het onderwaterschip weer volledig kaal en strak. Dit kan gebeuren in een straalcabine, cabinestralen. Wat ook mogelijk is, is uw boot stralen op locatie (mobiel stralen). boot stralenDe boot moet uit het water om te worden gestraald en/gecoat. Staat de boot al op de kant, dan is er geen probleem. Als de boot nog in het water ligt, kunt u bij één van onze jachtwerven terecht die de boot op locatie met een kraan uit het water tillen. Eenmaal op de kade, wordt de boot schoongespoten en kan goed worden bekeken wat er precies moet gebeuren. Na het stralen van de romp/onderwaterschip kunnen er mooie nieuwe lagen worden aangebracht. Stralen maakt een boot weer als nieuw. Het is een belangrijk onderdeel van veel renovatie- en refitprojecten. Niet alleen het onderwaterschip kanworden gestraald, maar ook de opbouw. Hierbij moeten alle onderdelen die niet mogen worden beschadigd (ramen, rvs, relingen etc.) goed worden beschermd. Het kan verstandig zijn om meteen het hele jacht te laten stralen, als de vakman toch bezig is. Na een degelijke bescherming, is de vakman klaar om de boot te stralen en te conserveren.

Plaats uw opdracht.


Boot coaten

Na het onderwaterschip stralen is de boot helemaal strak, maar nog wel kaal. De boot wordt goed schoongemaakt en volledig vetvrij gemaakt. boot stralen

 • Er wordt een geschikt verfsysteem gekozen.
 • Er wordt een meerlaags verfsysteem 2-componenten aangebracht. Een verfsysteem op basis van epoxy is het veelvoorkomend en biedt de beste bescherming.
 • Vervolgens kan worden gekozen voor extra dikte met een epoxyprimer.
 • Vervolgens wordt de antifouling aangebracht.
 • Een jachtschilder kan het reguliere jachtschilder- en plamuurwerk doen.

OfferteHaven & Stralen/Coaten

Het stralen, conserveren en coaten van de boot is een bekende klus aan de boot. Er is kennis en ervaring voor nodig om het goed te doen. Een vakman heeft de juiste materialen en werkomstandigheden nodig. Enkele recente voorbeelden van geplaatste straalopdrachten op OfferteHaven:

 • Onlangs werd nog een opdracht geplaatst voor een Dolman vlet (10 meter). Het romp en de opbouw/dek moesten worden gestraald en gecoat. Een relatief groot project werd door één van onze bedrijven in Zuid-Holland snel en efficiënt uitgevoerd. De booteigenaar kreeg een goede prijs en vond in dit bedrijf meteen een vakman voor andere klussen. Uiteindelijk was de booteigenaar voor ruim onder zijn eigen budget van 9000 euro klaar.
 • Een andere booteigenaar gaf zijn Amsterdammer van 12 meter eens een volledige straalbeurt, nieuwe coating en verfbeurt exterieur en interieur. De jachtwerf was iets verder dan zijn gebruikelijke, maar het was de moeite meer dan waard.
 • Bij een grote renovatie van een klassieke Bakdekker in Rotterdam, werd onlangs een van onze bedrijven ingeschakeld om het stralingswerk op zich te nemen. De eigenaren hadden de boot gekocht en het werk wat overschat en zaten daardoor met een krap budget. Voor onze vakman bleek dit geen probleem. Hij vond het een mooi project en kwam met een scherpe prijsopgave.

Dus overweegt u uw boot te laten stralen en coaten en wilt u vrijblijvend een offerte of advies aanvragen? Plaats dan een online opdracht bij ons en u krijgt zo spoedig mogelijk contact met stralingsbedrijven in uw regio. Wij selecteren stralings- en conserveringsbedrijven op kwaliteit.


 

Plaats een offerte-aanvraag