Boottransport

Vrijblijvende offerte-aanvraag voor boottransportboottransport reddingssloep

Reddingssloep wegtransport Amsterdam-Den Bosch

bayliner boottransport

Bayliner 2858 Flybridge van Loosdrecht naar Zuidland


Wat zijn mijn voordelen?

 • Uw aanvraag plaatsen is gratis en vrijblijvend
 • U krijgt offertes en reacties van uitstekende en gekeurde boottransportbedrijven.
 • U heeft snel meerdere reacties en prijsopgaves.

Boottrailer huren?

Als u een kleinere boot heeft kunt u overwegen deze zelf over de weg te vervoeren met een boottrailer. Wij bieden u een betaalbare boottrailer verhuur. Lees meer en reserveer eventueel een boottrailer.


Eerder op OfferteHaven:

dufour 34 boottransport

Transport Dufour 34 van Kortgene naar Marbella (Spanje)

kagenaar boottransport

Kagenaar 12 meter vervoeren over de weg van Harderwijk naar Zuid-Frankrijk


Over bootvervoer

Het gebeurt steeds vaker: mensen willen hun boot vervoeren. Binnen Nederland, naar het buitenland, of juist een boot naar Nederland verplaatsen vanuit het buitenland. Boottransport naar het buitenland hoeft helemaal niet ingewikkeld of heel duur te zijn. Via OfferteHaven bereikt u gemakkelijk botenvervoerders die uw boot graag naar het buitenland brengen.

Lees door of vraag direct transportoffertes aan.


 Transportmogelijkheden

 • Wegtransport. Dit komt het meeste voor en is in veel gevallen de goedkoopste transportwijze. Het is direct, goedkoop en snel. De boot moet op een trailer of ander transportvoertuig worden geplaatst én op de losplaats ook weer gemakkelijk worden gelost. Op vertrekplaats en bestemming moeten er mogelijkheden zijn tot het laden en lossen van het jacht. Ligt de boot in het water dan moet deze wel veilig uit het water kunnen worden getakeld. Hiervoor moet er bijvoorbeeld een kraan of helling aanwezig zijn. Staat de boot op het land, dan is een kraan of (in sommige gevallen) een heftruck handig. Bij kleine en middelgrote boten en jachten is dit een goede optie. Soms is wegtransport bovendien de enige optie, bijvoorbeeld wanneer de boot niet vaarklaar is (er zit nog geen motor in, het is een casco etc.).
 • Yacht Delivery. Oftewel, de bezorging van uw jacht op eigen kiel naar locatie door een schipper. Booteigenaren die zelf geen tijd (of zin) hebben om de boot over te varen, kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. In sommige gevallen is dit een gunstiger manier van internationaal boottransport. Voornamelijk bij grotere jachten die naar een goed bevaarbare bestemming moeten, is dit een goede optie. De boot hoeft niet het water uit. Er is minder kans op complicaties en schade dan bij wegtransport. Ook als u gewoon eens een ander vaargebied wil aandoen, maar niet de tijd of zin om de boot over te varen, kunt u een schipper inschakelen. Tarieven worden veelal per dag(deel) gerekend. Hierbij komen kosten voor bijvoorbeeld havengeld en brandstof.
 • Verschepen. Jachttransport op een transportschip. Kleinere boten kunnen ook per container worden verscheept. Voor de gemiddelde consument lijkt de wereld van internationale carriers een zeer ingewikkelde. Welke documenten heeft u nodig? Hoe komt de boot naar het dok? Waar moet u op letten? Hoe zit het met verzekeringen? Met een betrouwbare agent kan dit allemaal goed geregeld worden. Verschepen is vooral een optie bij ver internationaal jachttransport. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het importeren van een jacht uit de VS of Azië en is relatief duur. Voornamelijk relevant voor het hogere segment. Wij hebben enkele bedrijven aangesloten die u het hele proces uit handen kunnen nemen.
 • Verticaal transport. Alles wat met hijsen en heffen van boten en jachten te maken heeft. Het lichten van gezonken boten scharen we hier voor het gemak ook onder.
 • Wanneer er zeer grote jachten over de weg vervoerd moeten worden, kan er soms spraken zijn van speciaaltransport. Er is dan extra begeleiding nodig om het transport uit te kunnen voeren.

Omdat boottransport een zeer specifieke niche is in het transport, hebben wij er een speciale website voor geopend. Klik hier om naar boot-transport.nl te gaan. Hier vindt u meer informatie over boottransport.


 Wanneer internationaal boottransport?

 • Aankoop van een boot in het buitenland. U gaat een boot kopen in het buitenland en wilt die naar Nederland (of een ander land) laten vervoeren. In sommige gevallen zijn boten in het buitenland goedkoper dan in Nederland. Boottransport hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is slim om u alvast te orienteren op de transportmogelijkheden. U kunt dan goedkoper uit zijn door uw boot te importeren.
 • Vakantietransport van uw boot. Wat is er fijner dan met uw eigen boot op vakantie te kunnen varen? Het zelf meenemen van uw boot is vaak lastig. Veel mensen hebben geen geschikte trailer of uw jacht is te groot. De boot moet in de meeste gevallen ook retour.
 • Verhuizing naar het buitenland. Steeds meer Nederlanders hebben een tweede huis in het buitenland. Een boot bij uw huis in Portugal, Spanje, Italië of Frankrijk maakt het plaatje helemaal af. Zeker mensen die permanent naar het buitenland verhuizen zullen de boot graag naar het buitenland willen vervoeren. Een goede chauffeur biedt uitkomst.

 Eerder geplaatst:

internationaal boottransport

Van klein tot groot!

 • Zeiljacht van Nederland naar Koper (Slovenië)
 • Boot van Nederland naar Spanje
 • Sea Ray 460 van België naar Spanje
 • RIBs Amsterdam naar Ibiza
 • Transport Crownline 270 Drimmelen-Pula (Kroatië)
 • Merwedekruiser van Nieuwpoort naar Geel (België)
 • Bayliner Borculo naar het Gardameer
 • Varianta 18 zeilboot van Greifswald (Duitsland) naar Lemmer
 • 2 kruisers van Zaandam naar Toulouse (Frankrijk)
 • Garnalenvissersboot Nederland naar Kroatië
 • Boottransport Spanje Nederland
  bayliner boottransport

  Bayliner naar het Gardameer

 • Boottransport naar Frankrijk
 • Vakantietransport Utrecht naar Umag Kroatië.
 • Dufour 34 van Kortgene naar Marbella
 • Speedboot 28 voet Engeland-Nederland

Mijn boot vervoeren (naar het buitenland), wat kost dat?

Een goede vraag. Dat hangt er vanaf.

Waar hangt dat vanaf? Het type boot, de laad- en loslocatie, beschikbaarheid en natuurlijk de afstand. Op basis van eerder uitgevoerde klussen en uitgebrachte offertes kunt u wel een beeld krijgen van de boottransport kosten.

Voor ieder type boot hebben wij een geschikte transporteur. Wij kunnen u niet de direct de boottransport kosten geven. Plaats daarom een opdracht en bereik boottransportbedrijven die een vrijblijvende prijsindicatie/offerte kunnen uitbrengen.


 Plaats opdracht


Waar moet u op letten bij het transporteren van een boot?

 • Verzekering. De vervoerder dient een voor de rit geldige transportverzekering te hebben.
 • Vergunning. De boottransporteur heeft bij voorkeur alle benodigde papieren te hebben (o.a. NIWO-geregistreerd).
 • Is het materieel van de transporteur geschikt voor het gewicht en de afmetingen van de boot. Overschrijdt de boot de maximaal toegestane laadgewicht van het transportvoertuig/aanhanger? Neem hier geen enkel risico mee.

Lees meer over de vereisten op onze boottransport-website. OfferteHaven-transporteurs voldoen aan bovenstaande criteria. Bovendien komt bovenstaande in eerste instantie voor rekening van de transporteur zelf. Toch kan het geen kwaad zelf na te gaan of de transporteur aan alle vereisten voldoet.


Waarom u een professioneel boottransporteur wilt

Een particulier of bijklusser kan uw (internationaal) boottransport goedkoop aanbieden. Feit is dat u hiermee heel erg moet oppassen. Bij een klein bootje is het risico wellicht niet heel erg groot. Bij een (midden)groot jacht wilt u gewoonweg geen amateurs. Boten en jachten transporteren is namelijk een vak apart.

Onze bootvervoerders doen niet anders dan boten vervoeren. Binnen Nederland maar ook internationaal weten ze het risico tot een minimum te beperken. Het inschakelen van een gecertificeerd transporteurs is daarom altijd een goede keuze.

Wij checken alle boottransportbedrijven op hun kwaliteit. Voldoen ze aan alle Nederlandse en internationale standaarden, dan sluiten wij ze aan.

Onze klanten willen geen gedoe, maar gewoon hun boot op de gewenste locatie. Onze transporteurs maken dit mogelijk. Dat doen ze tegen een altijd concurrerende prijs.

Wilt u advies over het transport van uw boot naar het buitenland? Welk transporttype is het meest geschikt, hoeveel gaat u dit ongeveer kosten? Plaats een opdracht of zoek een bedrijf in onze bedrijvengids.