Het gas in de gasfles wordt gebruikt voor het kooktoestel, de kajuitverwarming of de waterverwarming. Flessengas in de boot levert explosiegevaar op. Omdat het zwaarder is dan lucht zal ook de kleinste lekkage leiden tot ophoping van gas in de bilge, waar het niet meer kan ontsnappen. Via OfferteHaven besteedt u gratis uw gaswerk aan uw boot uit. Plaats gratis uw opdracht.

gasinstallatie

De gasfles

De gasfles kan butaan of propaan bevatten, afhankelijk van de temperatuur waaronder de gastoestellen moeten werken. Het is meestal een leenfles die kan worden omgeruild, hoewel in sommige landen gasflessen bij een vulstation worden bijgevuld. Als je een gasfles verwisselt, draai hem dan eerst dicht. Koppel de fles los en vervang hem door een nieuwe en let erop dat de connector goed vastzit.

De drukregelaar

Het gas in de fles staat onder een dusdanig hoge druk dat het vloeibaar is. Er is een speciale drukregelaar nodig om de druk terug te brengen zodat het gas in de gasinstallatie kan worden gebruikt. Voor butaan en propaan zijn verschillende regelaars nodig, die niet onderling verwisselbaar zijn. De regelaar of de koppeling van de gasfles is voorzien van een gaskraan die dicht moet zijn als de installatie niet in gebruik is. Een diafragma in de regelaar is aan de ene kant open voor de luchtdruk buiten en als dit is geblokkeerd gaat de gasvlam heel laag branden of dooft hij. In dit geval moet worden gekeken of het ventilatiegaatje in de regelaar niet is verstopt. Op de regelaar staat een datum en het kan zijn dat volgens de voorschriften de regelaar van tijd tot tijd moet worden vernieuwd. Vervang de regelaar in elk geval als hij roestig is.

Plaats gratis uw bootklus op OfferteHaven. Voor gasinstallatie laten inbouwen, reparatie of keuring van uw gasinstallatie.

De gaskist

De gasfles en de regelaar horen in een zelflozende gasbun te staan zodat eventueel lekkend gas zich niet niet in de boot kan ophopen. De loospijp moet steeds vrij worden gehouden. Als een gasdetector en een elektrische afsluiter zijn geïnstalleerd, moeten deze ook in de zelflozende gasbun zitten.

Waarom OfferteHaven?

  • Vele experts die uw gasklus kunnen uitvoeren. 
  • Voor nieuwe leidingen, reparatie, onderhoud óf gaskeuring aan boord.
  • U heeft snel contact met de beste vakmensen.
  • Volledig gratis en vrijblijvend.