Onderwaterschip behandelen, Dehler Optima 92, Lelystad

Beschrijving

Beste,
Vorige week is onze zeilboot uit het water gehaald om op de kade te overwinteren. Het gaat om een Dehler Optima 92 uit 1974. Het onderwaterschip heeft onderhoud nodig. Het verfsysteem ziet er niet goed uit (zie foto’s). Wij zijn redelijk nieuw in de zeilsport en weten dan ook niet precies wat er zou moeten gebeuren. Een eerste gok: stralen onderwaterschip (afhalen oude verfsysteem), opnieuw in een goed verfsysteem zetten en ten slotte antifouling erop. We laten ons graag adviseren. De waterlengte is 7,35m. Het oppervlakte schat ik op 20m2, ik heb dit niet nagemeten, dus weet niet helemaal of ik hiermee goed zit. Mocht u hier andere ervaringen mee hebben t.a.v. dit type boot, dan vernemen we dat uiteraard ook graag.
Het werk kan uitgevoerd worden op de “parkeerplaats” in Lelystad waar de boten gestald staan (buiten, ik zal dit waarsch. nog moeten overleggen met de havenmeester). De boot staat gepland om begin april 2020 weer te water te gaan. Mocht dit een probleem zijn, dan kan ik proberen de datum naar achteren te brengen.
Hopelijk heeft u voldoende informatie aan deze omschrijving samen met de foto’s. We hebben meer foto’s maar konden niet meer uploaden (slechts plaats voor 3). Wanneer er aanvullende informatie nodig is, dan geven we die uiteraard graag.
Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten,

Specificaties

De Boot
Merk Dehler Optima 92
Type Zeilboot
Lengte 920
Breedte 300
Gewicht 4500
Situatie Op de kade
Boot postcode en/of plaats Lelystad 8221RG
De opdracht
Datum 31-03-2019
Werklocatie Op de werf, Op locatie
Vierkante meters 20