Schillen en opbouwen lagen trintella 3

Beschrijving

Mijn boot is recent gekeurd (voor verkoop) en de keurmeester gaf aan dat bij het onderwaterschip de gelcoat op bepaalde plekken zichtbaar was. Hierboven zitten epoxy lagen (3). De keurmeester gaf verder aan dat je vroeg of laat (tussen nu en 10 jaar) de boot moet laten schillen en vanaf de gelcoat weer de lagen (epoxy of primer met anti fouling) dient op te bouwen. Er is geen sprake van osmose of (buitengewone) vochtvorming.
Ik heb mij laten vertellen dat met name het opbouwen van de lagen een tijdrovend proces kan zijn. Dit proces is tijdrovend en kan ca. 3 maanden tot een half jaar duren omdat elke laag eerst goed moet drogen en harden. De zeilboot betreft een Trintella 3 uit 1976, bootlengte 10.85.
Mijn vragen zijn als volgt:
– Kunt u een indicatie geven van de inschatting van de kosten?
– Kan dit schillen en opbouwen sneller gebeuren, door bijvoorbeeld moderne technieken. Kan me zo voorstellen dat je met bepaalde technieken net zoals bij de tandarts snel zaken kunt drogen en kunt laten uitharden.
– Tot slot: wat kost het om een teakdek te laten vervangen door een ander teakdek of door bijvoorbeeld een anti-slip dek?

Ik verneem graag uw reactie.

Hartelijke groeten en dank,
Harmen

Specificaties

De Boot
Merk Trintella 3
Type Zeilboot
Lengte 1085
Breedte 320
Hoogte 1450
Gewicht 8500
Situatie In het water
Boot postcode en/of plaats 3281 LX
De opdracht
Datum 01-02-2023
Werklocatie Op de werf
Vierkante meters 33