Superjachten kijken op de Monaco Boat Show 2015

Het is alweer oktober. Des te meer reden om nog eens weg te dromen bij de meest exclusieve jachten op de afgelopen Monaco Boat Show.

 

 

En daar lag nogal wat moois. Veel jachten van Duitse makelij (Lürssen is zoals altijd goed vertegenwoordigd), maar ook een enkele Nederlandse parel.

jacuzzi op jacht amadeus
Zie hier de jacuzzi op het superyacht Amadeus. Hier te charteren voor een klein half miljoen per week..

De Amadeus vaart maximaal 14 knopen. Aan boord is plaats voor 12 gasten, naast de volledige crew van 19 man.

icon yacht

En wat te denken van dit stuk Nederlandse trots. Icon van Icon Yachts uit Harlingen is een waar icoon. Hoewel de jachtbouwer het net als veel andere niet gemakkelijk heeft gehad gaat het inmiddels weer een stuk beter. Dit superjacht van bijna 70 meter biedt plaats aan 12 passagiers, beschikt over een dubbeldekse suite voor de eigenaar. Verder zijn de gebruikelijke accessoires, zoals wave-runners, water- en jetski’s en allerlei duikgerei aan boord te vinden. De charter kost rond een half miljoen per week, dus wellicht is de koopprijs van rond de €60mln te overwegen..

icon zwembad jacht

Maar dat uitzicht vanaf je eigen zwembad op het achterdek maakt alles weer goed.

 

solange yacht interior

Een beetje jachteigenaar is (helaas) niet weg van wat kitsch in het interieur. Na aankoop wellicht het interieur een kleine refit geven? Naast een overvloed aan ruimte in deze 85 meter lange Solandge, is bereik tegenwoordig een andere belangrijke factor. Met een range van meer dan 6,000 zeemijl zet je vanavond nog koers naar Rio. Charter kost wel rond een miljoen euro per week.
Wat de Solandge bijzonder maakt is het bijzonder grote buitendek. Dit maakt het schip uitermate geschikt voor een drijvend feestje met je 60 beste vrienden.

solandge yacht deck