U heeft een aanvraag geplaatst en verschillende reacties binnengekregen. Hoe weet u nu met welk bedrijf u in zee wil gaan? Hieronder staan enkele tips.


Prijs en kwaliteit

Kijk niet direct alleen maar naar de laagste prijs. Goedkoop blijkt vaak duurkoop. Uiteraard is de prijs een belangrijk onderdeel van de offerte maar wees er wel van verzekerd dat alles wat u gedaan wil hebben ook binnen de prijs valt. Bedrijven aangesloten bij OfferteHaven hebben een hoge kwaliteit. De ene is echter beter in een bepaald vakgebied dan een ander. Kies dus bij voorkeur een expert in het benodigde vakgebied.

Vergelijk prijzen eerlijk: Als u de offertes naast elkaar houdt kan het zo zijn dat de ene offerte goedkoper lijkt terwijl deze uiteindelijk duurder blijkt te zijn. Wanneer u de prijzen van offertes vergelijkt, let dan op de volgende dingen:

  1. Is de prijs inclusief of exclusie BTW? Kom achteraf niet voor verassingen te staan als er uiteindelijk nog BTW over het totaalbedrag wordt berekend. In de vergelijking tussen offertes moet hier altijd goed naar gekeken worden
  2. Wat is bij de prijs inbegrepen? Kijk goed of naast arbeidsloon, de materiaalkosten zijn inbegrepen. Sommige bedrijven nemen dit wel mee in de eerste offerte en andere bedrijven niet. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor stallingskosten. Als de reparatie op de jachtwerf moet gebeuren moeten er vaak ook stallingskosten worden betaald. Is dit wel meegenomen in de offerte?
  3. De betalingsvoorwaarden. Wanneer u geacht wordt de rekening te voldoen. Zijn de termijnen redelijk en haalbaar?
  4. Is de offerte realistisch? Een belangrijk onderdeel. Als een offerte veel te goedkoop lijkt dan is dat vaak te mooi om waar te zijn. Als er te weinig uren uitgeschreven staan van te voren, komt de rekening achteraf. Houd ook goed in het oog wát er precies geoffreerd wordt. Begint de rekening te lopen vanaf het eerste telefoontje, of wordt er (zoals het hoort) gewoon betaald vanaf het begin van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Vergelijk op kwaliteit: Alle bedrijven bij offertehaven zijn uitgebreid gecheckt op kwaliteit. Hiervoor hebben wij het kwaliteitskeurmerk geïntroduceerd. Dit betekent niet dat u niet zelf ook het beste nog eens de verschillende bedrijven na kunt gaan. Is het bedrijf aangesloten bij brancheverenigingen of heeft het bedrijf andere keurmerken? Verder is het natuurlijk ook verstandig om het internet langs te gaan op zoek naar referenties. De eigen website of social media-pagina’s van een bedrijf kunnen een indicatie geven over de klanttevredenheid.  Kijk vooral ook goed naar de expertise van een bedrijf. Het ene bedrijf kan u uitstekend helpen bij motoronderhoud terwijl het andere bedrijf u juist het beste kan helpen bij schilderwerk. Heeft u vragen over de verschillende offertes? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.