Bedrijven kunnen een betere offerte uitbrengen en zijn eerder geneigd te reageren als u een goed omschreven aanvraag doet. Hieronder staan enkele tips voor een goede aanvraag.

Categorieën

U kiest één van de categorieën. Vervolgens kunt u eventueel een gecombineerde opdracht plaatsen (bijvoorbeeld berging van uw gezonken boot en laswerk)


Titel

Beschrijf hier kort en bondig uw opdracht aan de bootspecialisten. Een goede titel bevat drie elementen:

  1. Het type klus. Bijvoorbeeld ‘transport’, ‘stoffering’ of ‘antifouling aanbrengen’.
  2. Het type boot of motor. Bijvoorbeeld ‘Bavaria 36 Sport’, ‘Klassieke Bakdekker 12 meter’ of  ‘Yanmar YSE12 Diesel’
  3. De locatie van de boot. Bijvoorbeeld ‘Amsterdam’, ‘Nabij Marseille’ of in geval van transport ‘Utrecht – Gardameer’.

Enkele voorbeelden:

  • Transport Bavaria 36 Utrecht-Gardameer
  • Stoffering kussens Harding sloep in Amsterdam
  • Antifouling aanbrengen klassieke bakdekker te Rotterdam
  • Revisie Yanmar YSE12 Diesel in Woerden

Bij deze voorbeeldopdrachten is het grotendeels duidelijk wat er moet gebeuren. De vakman ziet direct of de opdracht in zijn vakgebied en werkgebied valt.


Details boot

In enkele vragen geeft u kort de specificatie van uw boot door. Dit is relevant voor het bedrijf om een beeld te krijgen van de situatie en of hij de opdracht kan aannemen. Wees bijvoorbeeld nauwkeurig over de afmetingen van de boot. Bij veel klussen kan dit een groot verschil maken.


Specificaties van uw opdracht

Dit is het belangrijkste onderdeel van uw aanvraag.

Hier geeft u de specificaties van uw opdracht op (per categorie verschillend). U kunt aangeven wat wel en wat niet mogelijk is (Waar kan het werk plaatsvinden? Wanneer moet het (uiterlijk) plaatsvinden).

Voorts omschrijft u in het gegeven tekstvak nogmaals uitgebreid uw klus en noemt u alles wat hiervoor nog niet aan de orde is gekomen. Op deze manier schept u niet alleen duidelijkheid voor de vakman, u krijgt zelf ook een overzichtelijk beeld van de opdracht.

Het is van belang zeer duidelijk en gedetailleerd te beschrijven wat u precies van de vakman verwacht. Geef liever te veel dan te weinig informatie. Op die manier hoeft er niet nog veel extra contact te zijn en kan de vakman meteen aan de slag. Dit kost minder tijd en u dus minder geld. Bovendien kunt u betere offertes/reactie verwachten.


Contactgegevens

U wordt gevraagd in ieder geval de volgende contactgegevens op te geven:

  • Uw naam
  • Uw e-mailadres
  • Uw telefoonnummer. De vakman kan op deze manier direct vragen aan u stellen. De ervaring leert dat dit de snelheid en kwaliteit waarmee de opdracht wordt uitgevoerd substantieel verhoogt.

Wij behandelen deze gegevens met grote zorgvuldigheid. Uw contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor aangesloten vakmensen.


Opmerkingen/Feedback

Heeft u verder nog vragen over uw opdracht of over OfferteHaven? Wij kunnen u altijd te woord staan. U kunt ons bereiken via de contactpagina.

OfferteHaven.nl wenst u veel succes met het plaatsen van uw opdracht!

Klik hier om gratis uw opdracht te plaatsen