Onontbeerlijk voor de watersporter/booteigenaar met een smartphone. een goede selectie watersport-apps. De laatste jaren zijn deze applicaties steeds populairder geworden. Eerst vooral ter vermaak, nu steeds vaker met een echte nuttige functie. Ook in de watersport worden ze steeds meer gebruikt. Er is inmiddels een hele categorie watersport apps. Sommige vooral erg leuk, andere absoluut nuttig. Natuurlijk, apps vervangen niet alles. Er gaat bijvoorbeeld weinig boven de romantiek van ‘good old’ vaarkaarten. Of u nou op de hoogte bent van de laatste technologieën of wat meer tot de categorie ‘digibeet’ behoort: de onderstaande apps zult u zeker kunnen waarderen. Onderstaand staan niet alleen specifiek watersportapps, maar alles dat aan boord van nut kan zijn en uw leven misschien (nog) een beetje aangenamer kan maken.

De Watersporter app (Friesland Bank)

Hoe kan het ook anders met een bank uit Friesland. Een handige app met veel mogelijkheden.

De Watersporter app biedt u vele voordelen aan boord. Informatie over jachthavens (faciliteiten, openingstijden, tarieven etc.), een kompas, bruggen en openingstijden, weersverwachting, getijden en nog veel meer. Handig en volledig gratis voor Iphone en Android bezitters.

appstore_nl.png  60_avail _market _logo1

 

Windguru

 

Geeft zeer nauwkeurig het weerbeeld aan. Zeer gedetailleerde informatie op de kaart. Zeker een aanrader.

Gratis verkrijgbaar in Apple App store en in de Android Market/Google Play store.

 

BoatCheck

app Boat CheckOok een erg leuke app voor iedereen die nog weleens iets vergeet. Het is een soort checklist app voor zowel lange als korte trips.

appstore_nl.png

Slechts 0,99 cent in de App Store.

 

ANWB waterkaarten

Biedt alle waterkaarten van de ANWB en bijna alle informatie uit Wateralmanak 2. Niet geschikt als navigatie, maar wel om locatie te bepalen en informatie over bruggen, dieptes etc. weer te geven.  Kosten: vanaf 3,99 euro per week. Geschikt voor iPhone en iPad. Gezien het grotere scherm is vooral de toepassing op de iPad erg handig.

appstore_nl.png

Marine Traffic

Een leuke applicatie waarmee je alle schepen ter wereld kan bekijken. Een soort Google Maps maar dan met een live weergave van alle schepen (van privé-jachten tot cargoschepen) op de wereld. Leuk dus om te bekijken wat er nog meer op de plas rondvaart en om superjachten in de haven van Cannes of St. Tropez te spotten. Via de website http://www.marinetraffic.com kun je ook via de computer de kaart bekijken.
appstore_nl.png

Blauw Vlag

Watersporters kunnen met deze applicatie de dichtstbijzijnde jachhaven met een Blauwe Vlag vinden. Dit is een soort internationaal keurmerk die ieder jaar wordt toegekend aan aan jachthavens en stranden die het schoonst en veiligst zijn. U kunt de Blauwe Vlag dus ook buiten Nederland goed gebruiken.

appstore_nl.png