Een goede jachtwerf vinden voor het afbouwen, reparatie, onderhoud of stalling van uw boot of jacht is geen eenvoudige klus. Veel mensen beschikken over een vaste jachtwerf die ze al jaren trouw zijn. De moderne jachteigenaar gaat meer en meer om zich heen kijken: is de service elders beter, kan het allemaal niet wat goedkoper?

Allemaal goede redenen om u als booteigenaar te oriënteren op een nieuwe jachtwerf. Maar waar let u op bij de zoektocht naar een jachtwerf?

Ontvang meerdere offertes voor stalling, onderhoud of reparatie


 Jachtwerf voorzieningen

  • Veel booteigenaren willen ook zelf ook aan de boot kunnen klussen. Dit kan niet op alle jachtwerven.
  • Mocht u zelf gaan klussen, informeer dan of de nodige voorzieningen (stroom etc.) aanwezig zijn om ook daadwerkelijk zelf te kunnen werken.
  • Heeft de jachtwerf transportvoorzieningen waarvan u gebruik kunt maken? Een boottrailer o.i.d. die u kunt gebruiken voor vervoer.
  • Zijn er capabele vaklui op de jachtwerf aanwezig die u kunnen assisteren of klussen kunnen aannemen?

jachtwerf

Typen jachtwerven

Er zijn diverse soorten jachtwerven. Er zijn grote werven die complete nieuwe boten bouwen, nieuwbouwwerven. Er zijn kleine onderhouds- en stallingswerven. Ook zijn er werven gespecialiseerd in refitprojecten, refitwerven. Zij kunnen uw boot volledig als nieuw maken.


Kosten

  • Informeer naar de uurtarieven voor reparatie en onderhoud. Ook als u dit niet direct nodig heeft. Er komt namelijk een tijd dat er wel onderhoud gepleegd dient te worden en dan is het het beste als u direct bij uw jachtwerf terecht kunt.
  • Hoeveel bedragen de stallingskosten? Houd ook rekening met eventuele kosten van kraangebruik en het te water laten van uw boot.

Tips

  • Informeer bij andere booteigenaren op de werf naar hun tevredenheid. Spreek er gewoon eens een aantal aan. Zij zullen het beste weten hoe het eraan toe gaat op deze jachtwerf.

Vraag meerdere offertes aan bij jachtwerven: voor onderhoud, reparatie, refit of stalling