Vaarklaar maken en onderhoud Detroit diesels

Beschrijving

Ik heb een paar maanden geleden een Trojan Expres uit 1989 gekocht met 2 Detroit diesels erin. De boot ben ik aan het opknappen. Hij heeft drie jaar in de regen (zonder kap erop) gelegen en is er niet beter op geworden.

De man van wie ik hem heb gekocht was al begonnen met het opknappen van de boot en Jan Koeman uit Huizen (onderhoudsbedrijf) heeft voor hem al aardig wat vervangen aan de motoren. Er zijn nieuwe injectoren ingezet, nieuwe filters, slangen enz….

Vorige week hebben we de stuurboordmotor gestart en hij loopt. Wel stuitert de motor als ie stationair draait en toen we hem van Huizen naar Spakenburg voeren liep hij warm. (thermostaat?) Dus we hebben hem af en toe laten afkoelen en daarna weer verder gevaren. Ook rookt hij flink bij het starten.

De bakboordmotor hebben we ook gestart, die loopt ook, maar voor de slang de uitlaat ingaat is het metalen huis waarop de slang vastzit verstopt. De dieseltanks zijn inmiddels ook schoongemaakt en de diesel is gereinigd.

Ik knap de boot op met een vriend van me die hier op de haven onderhoud doet van boten. We kunnen zelf best het een en ander, maar hij is geen kenners van detroit diesels. Ik zoek een bedrijf dat komende maand naar de motoren wil kijken en ze vaarklaar wil maken en in de toekomst onderhoud wil doen.

Specificaties

De Boot
Merk Trojan 12 meter expres 1989
Type Motorboot
Lengte 1250
Breedte 425
Hoogte 300
Gewicht weet ik niet
Situatie In het water
Boot postcode en/of plaats Spakenburg - jachthaven nieuwboer
Motor positie Inboardmotor
Motor specificaties detroit diesel
De opdracht
Datum 15-05-2024
Werklocatie Op locatie
Motor opdracht reparatie en onderhoud