Nieuwe functionaliteit voor bedrijven: “Mijn Reacties”

Om onze dienstverlening te verbeteren voegen we, vaak op verzoek van bedrijven, regelmatig nieuwe functionaliteiten toe. Ditmaal betreft het de inzage van reacties die een bedrijf via de website verstuurt.

Bedrijven kunnen vanaf nu hun reacties inzien onder  Mijn account. Als u ingelogd bent in uw account-omgeving ziet u rechts in de sidebar onder Mijn account en Mijn Profiel nu ook Mijn reacties

Hier vind u alle reacties die u heeft verstuurd. Veel bedrijven gebruiker voor reactie ook hun eigen e-mailsysteem of nemen telefonisch contact op. Onder Mijn reacties vindt u alleen de reacties die u via het reactieformulier via de website heeft verzonden.

Handig als u nog eens een opdracht wilt nagaan en handig voor uw klantendatabase. Ook kunt u beter inzien welke reacties wel en niet werken. Bedrijven kunnen daarmee hun contactmethodes aanscherpen.