Bij de keuze voor een nieuw dek is het tegenwoordig steeds gangbaarder om voor een kurken dek te kiezen. Kurk is een prachtig natuurlijk product, volledig biologisch en richt niet de schade aan van een houten teak deck (daar moeten immers bomen voor worden gekapt).

Over het kurken dek

De grootste kurkproductie vindt plaats in de Mediterraanse landen, voornamelijk Portugal. Steeds meer jachteigenaren gaan over op een kurkdek. Kurk is een volledig natuurlijk product, compleet biologisch. Het kurk gebruikt voor boten wordt namelijk gemaakt van de overblijfselen van de productie van flessenkurken. Het heeft min of meer hetzelfde uiterlijk als een houten teak dek. Uw dek oogt dus nog steeds klassiek en hoogwaardig met een kurk dek.

teakdek reparatie

Het klassieke teak dek (met enige schade)

kurk dek

Het kurken dek op een AMF 850 Classic 16


Waarom een kurkdek?

Het kurk dek heeft vele voordelen. Zoals gezegd is het een milieuvriendelijke product. Verder is het zeer duurzaam. Het gebruiksgemak is ook groot. Kurk heeft veel grip, waardoor u ook op een nat dek niet wegglijdt. Tenslotte is een dek van kurk zeer comfortabel om op te lopen. Het voelt veel zachter en prettiger aan dan een houten teak dek.


Plaats een vrijblijvende offerte-aanvraag voor een kurkdek bij meerdere bootspecialisten